BİTKİ ÇAYI NASIL HAZIRLANMALI?

BİTKİ ÇAYI NASIL HAZIRLANMALI?

BİTKİ ÇAYI NASIL HAZIRLANMALI?

 

Bitkilerin ve onlardan hazırlanan çayların özellikle kış aylarında iyileştirici etkisi aşikar. Tabii bitkileri yeterli seviyede kullandığınız ve doğru şekilde hazırladığınız sürece. Bitkilerin tazesini satın almalı ve oda sıcaklığında ağzı kapalı olacak şekilde bekletmelisiniz.

Ihlamur, ada çayı, yeşil çay, melisa, papatya gibi örneklerini çoğaltabileceğimiz yapraklı bitkiler, kaynatılmış içme suyunda demleme yöntemiyle hazırlanmalıdır.

Kaynamış suyunuza 1 dakika sonra yapraklı bitkileri ekleyin ve yaklaşık 5 dakika demlenmeye bırakın. Demlenmiş karışımı süzerek tüketebilirsiniz.

 

Havlıcan, çubuk tarçın, zencefil gibi kök bitki çaylarını ise kaynatma yöntemi ile hazırlayabilirsiniz.

Bitkileri ve içme suyunu cezve ya da tencereye koyun ve kapağını kapatın. Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra tüketime hazır olacaktır.

Etiketler: BİTKİ ÇAYI NASIL HAZIRLANMALI?
Kasım 23, 2020
Listeye dön
Çerez Kullanımı

Çerez Kullanımı

 

Bu site deneyiminizi kişiselleştirmek ve geliştirmek için çerezleri kullanır.
Çerez Politikası
Kabul Ediyorum